Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Καταστατικό - Άρθρο 9

Άρθρο 9
α) Μέλος που παραβαίνει αυτά που ορίζει το Καταστατικό, ή αντιστρατεύεται τους σκοπούς και τις επιδιώξεις της Ένωσης ή επιδείχνει διαγωγή ασυµβίβαστη µε τις αρχές και τον Κώδικα ∆εοντολογίας της Ένωσης, καλείται εγγράφως από το ∆.Σ. σε απολογία, που πρέπει να υποβάλει στο ∆.Σ. µέσα σε εύλογη προθεσµία, που τάσσεται από το ∆.Σ. Ο εγκαλούµενος µπορεί να ζητήσει παράταση της προθεσµίας για απολογία.
β) Μετά την απολογία ή την πάροδο της προθεσµίας αυτής απράκτου, το ∆.Σ. προχωρεί στη λήψη αποφάσεως που µπορεί ή να απευθύνει συστάσεις ή να επιβάλει τις παρακάτω ποινές:
α) έγγραφη επίπληξη, β) προσωρινή διαγραφή µέχρι έξι (6) µήνες, και γ) οριστική διαγραφή.
γ) Το ∆.Σ., όταν ασκεί πειθαρχική δικαιοδοσία, βρίσκεται σε απαρτία, εφ' όσον είναι παρόντα τα 3/4 των µελών του. Προκειµένου όµως να ληφθεί απόφαση για οριστική διαγραφή µέλους απαιτείται η παρουσία όλων των µελών του ∆.Σ. Η απόφαση παίρνεται σε όλες αυτές τις περιπτώσεις µε µυστική ψηφοφορία και µε πλειοψηφία των 3/4 των παρόντων µελών. Η ποινή κοινοποιείται εγγράφως αµελλητί στον τιµωρηθέντα, γνωστοποιείται σε όλα τα µέλη και είναι εκτελεστή.
δ) Το µέλος στο οποίο επιβλήθηκε ποινή, έχει δικαίωµα να προσφύγει στη Γενική Συνέλευση που αποφαίνεται κυριαρχικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου