Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Καταστατικό - Άρθρο 15

Άρθρο 15
α) Ο Πρόεδρος του ∆.Σ. εκπροσωπεί την Ένωση στις ∆ιοικητικές και ∆ικαστικές Αρχές. Συγκαλεί και διευθύνει τις συνεδριάσεις του ∆.Σ., κηρύσσει την έναρξη και λήξη τους, δίνει ή αφαιρεί το λόγο κατά σειρά σ' αυτούς που ζητάνε να µιλήσουν και ανακαλεί όποιον παρεκτρέπεται, στην τάξη.
β) Βάζει τα ζητήµατα σε ψηφοφορία και αναγγέλλει τα αποτελέσµατά τους.
γ) Υπογράφει τα έγγραφα και όλα τα δικόγραφα, τις πιστώσεις που έχουν εγκριθεί από το ∆.Σ., τα εντάλµατα πληρωµών, κάνει τις πληρωµές σύµφωνα µε τον προϋπολογισµό, υπογράφει τις καταθέσεις µε τον ταµία και τις αναλαµβάνει µε αποφάσεις του ∆.Σ.
δ) Εκτελεί τις αποφάσεις του ∆.Σ. και €χει την ανώτατη εποπτεία της Ένωσης, κάνει δε ό,τι επιβάλλει το συµφέρον της.
ε) Ελέγχει το ταµείο και φροντίζει για την πιστή εφαρµογή του Καταστατικού. Κατά τη λήξη του διαχειριστικού έτους, λογοδοτεί για τα πεπραγµένα του ∆.Σ. ενώπιον της Γεν. Συνέλευσης.
στ) ∆ιορίζει πληρεξούσιους δικηγόρους µετά από απόφαση του ∆.Σ., κοινοποιεί και δέχεται αγωγές και ασκεί όλα τα ένδικα µέσα σε δίκες της Ένωσης. Εκπροσωπεί αυτός µόνος και εξ ολοκλήρου την Ένωση για κάθε δικαστική πράξη και ενώπιον κάθε ∆ιοικητικής Αρχής, εκτός αν στην τελευταία περίπτωση αποφασίσει διαφορετικά το ∆.Σ., υπογράφει τα Πρακτικά του ∆.Σ. και είναι αλληλέγγυα υπεύθυνος µαζί µε τον Γεν. Γραµµατέα για κάθε εκ προθέσεως αλλοίωση των αποφάσεων ή των συζητηθέντων.

ζ) Όταν ο Πρόεδρος απουσιάζει ή κωλύεται, τον αναπληρώνει ο Αντιπρόεδρος και αν και αυτός κωλύεται ή απουσιάζει, τον αναπληρώνει οποιοδήποτε µέλος του ∆.Σ. µετά από απόφαση του ∆.Σ. που ορίζει την έκταση των καθηκόντων του.
η) Ο Πρόεδρος επικουρείται στο έργο του από τον Αντιπρόεδρο, στον οποίο µπορεί να εκχωρεί µέρος των αρµοδιοτήτων του µετά από έγκριση του ∆.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου