Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Καταστατικό - Άρθρο 27

ΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ∆1ΑΧΕΙΡΙΣΗ
Άρθρο 27
Οι πόροι της Ένωσης είναι τακτικοί και έκτακτοι.
α) Τακτικοί πόροι είναι τα δικαιώµατα εγγραφής, οι ετήσιες συνδροµές των µελών και τα εισοδήµατα απ' την περιουσία της Ένωσης.
β) Έκτακτοι πόροι είναι οι κληρονοµίες, κληροδοσίες, δωρεές ή επιχορηγήσεις, εισφορές ειδικές ή έκτακτες, που επιβάλλονται µε απόφαση του ∆.Σ., καθώς και κάθε άλλη οικονοµική ενίσχυση ή έκτακτη πρόσοδος της Ένωσης και οι τυχόν χρηµατικές επιχορηγήσεις µε οποιαδήποτε νοµική µορφή και αν γίνονται.
γ) Κληρονοµίες που καταλείπονται στην Ένωση γίνονται δεκτές επ' ωφελεία απογραφής.
δ) Κληροδοσίες και δωρεές υπό τρόπου γίνονται δεκτές µετά από έγκριση της Γεν. Συνέλευσης των µελών.
Άρθρο 28
α) Η διαχειριστική χρήση αρχίζει την 1η Ιανουαρίου και λήγει στις 31 ∆εκεµβρίου του ίδιου χρόνου.
β) Τα έξοδα και τα έσοδα αναγράφονται στον προϋπολογισµό ειδικά και κατά κεφάλαιο.
γ) Εντάλµατα πληρωµής εκδίδονται µόνο αφού έχει εγγραφεί πίστωση τον προϋπολογισµό.
Εάν δεν υπάρχει ή δεν είναι αρκετή ή εγγραφείσα πίστωση αποφασίζεται από το ∆.Σ., σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις, η εγγραφή έκτακτης ή συµπληρωµατικής πίστωσης, η οποία δεν µπορεί να ξεπεράσει το 1/10 του όλου ύψους των εξόδων του προϋπολογισµού.
δ) Η προµήθεια ειδών αξίας µεγαλύτερης από € 60,00 και µικρότερης από € 600,00 γίνεται µετά από πρόχειρο µειοδοτικό διαγωνισµό. Προµήθεια ειδών αξίας µεγαλύτερης από € 600,00 ή αγορά ακινήτου πραγµατοποιείται µετά από κανονικό µειοδοτικό διαγωνισµό.
ε) Ο Πρόεδρος του ∆.Σ. έχει το δικαίωµα να εγκρίνει δαπάνες µέχρι € 600,00 κατά περίπτωση από το σχετικό κονδύλι του εγκεκριµένου προϋπολογισµού κάθε χρόνο.
στ) Τα παραπάνω ποσά µπορούν ν' αυξοµειώνονται µε απόφαση του ∆.Σ., που τελεί υπό την έγκριση της Γ.Σ.
ζ) Με απόφαση της Γεν. Συνέλευσης µπορούν να χορηγούνται έξοδα κινήσεως και παραστάσεως στον Πρόεδρο και στον Γεν. Γραµµατέα της Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου