Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Καταστατικό - Άρθρο 17

Άρθρο 17
α) Ο Ταµίας είναι υπεύθυνος για το Ταµείο του Συλλόγου και κάνει τις εισπράξεις βάσει διπλοτύπων σφραγισµένων αποδείξεων που τις υπογράφει ο ίδιος, ευθύνεται δε για κάθε διαχειριστική ανωµαλία.
β) Πληρώνει τις δαπάνες µε εντάλµατα που υπογράφουν ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραµµατέας.
γ) Τηρεί τα βιβλία εισπράξεων και πληρωµών της περιουσίας της Ένωσης και υποβάλλει κάθε µήνα στο ∆.Σ. συνοπτική κατάσταση του Ταµείου και παρέχει κάθε εξήγηση για την πορεία των οικονοµικών της Ένωσης.
δ) ΣΤΟ τέλος του διαχειριστικού έτους, υποβάλλει στο ∆.Σ. τον απολογισµό της χρήσης που έληξε και σχέδιο προϋπολογισµού της µέλλουσας χρήσης, που τον επεξεργάζεται το ∆.Σ. και τον υποβάλλει στη Γεν. Συνέλευση για έγκριση.
ε) Καταθέτει στο Ταχ. Ταµιευτήριο ή σε άλλο Πιστωτικό Ίδρυµα της χώρας µε έγκριση του ∆.Σ. επ' ονόµατι της Ένωσης, κάθε ταµειακό υπόλοιπο που υπερβαίνει το ποσό των €300,00, µπορεί δε να αυξοµειώνεται µε απόφαση του ∆.Σ.
στ) Συντάσσει τον ετήσιο ισολογισµό της ταµειακής διαχείρισης.

ζ) Αναλαµβάνει τα κατατεθειµένα χρήµατα ο ταµίας µετά από απόφαση του ∆.Σ.
η) Όταν ο ταµίας απουσιάζει ή κωλύεται, τον αναπληρώνει ένα από τα µέλη του ∆.Σ. µε δική του υπόδειξη και ευθύνη και όχι για πάρα πάνω από δύο (2) µήνες, οπότε εκλέγεται από το ∆.Σ. άλλος ταµίας.
θ) Ελέγχει τα οικονοµικά των ΠΕΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου